SPONSORED

Recept och ingredienser levererade till dörren med HelloFresh

Efter en lång arbetsdag vill jag helst slippa åka till mataffären och storhandla. Dels för att det tar så mycket tid – när jag väl är hemma igen känns det som om hela kvällen försvunnit. Men också för att det är jobbigt, framförallt om jag vill testa något nytt och får leta efter ingredienserna. Det slutar oftast med att jag lagar samma middagar vecka ut och vecka in. Och det är synd, för jag tycker egentligen om att laga mat och testa nya saker. Därför bestämde jag mig för att testa det senaste stjärnskottet på den svenska matkassehimlen, HelloFresh.

HelloFresh

Den första kassen från HelloFresh gjorde mig definitivt inte besviken. Tvärtom. Det var busenkelt att beställa, kassen landade på tröskeln inom utsatt tid och recepten… ja, recepten kräver nästan ett eget kapitel. Så grymt gott. Jag blandade vilt mellan olika kök och lyckades laga mexikanskt, grekiskt, italienskt, libanesiskt och klassisk svenskt samma vecka! Jorden runt utan att en tillstymmelse till jetlag, precis i min smak.

Billigare än mataffären?

I mataffären har du fler olika ingredienser och varumärken att välja mellan. Men även om du väljer de billigaste ingredienserna när du handlar är det svårt att komma undan billigare än du gör med recepten i HelloFreshs matkasse. En stor anledning till detta är att HelloFresh levererar alla ingredienser i exakta mängder. Om du köper samma ingredienser i mataffären får du oftast drivor av ingredienser över som hamnar längst in i skafferiet, väntandes på sin tid i rampljuset. Och vi har alla upplevt det bittra ögonblicket när vi äntligen behöver den där ingrediensen som blev över förra sommaren – bara för att upptäcka att datumet gått ut.

Bättre än mataffären?

Det är lite som att jämföra äpplen och päron. Men om du gillar att testa nya recept kan jag verkligen rekommendera HelloFreshs matkasse. Du slipper slingra dig fram mellan hyllorna i mataffären som en vilsen packåsna och leta efter ingredienser som pryds med så små etiketter att du behöver läsglasögon för att kunna läsa dem. Och du slipper köpa en hel burk med körvel när du egentligen bara behöver ett kryddmått till den där såsen du vill överraska svärmor med. Med HelloFresh får du exakt rätt mängd ingredienser vilket gör det enklare att laga middagen, samtidigt som du slipper betala extra för råvaror du inte behöver. Dessutom får du allt du behöver för att laga dina middagar levererat till dörren när du behöver det.

Slutsats:

Om du som mig gillar att testa nya recept och utmana dig själv i köket men har svårt att få tiden att räcka till kan jag verkligen rekommendera HelloFresh. Enkla och goda recept som i slutändan blir billigare än om jag lagar maten på traditionellt vis. Vad finns det att inte gilla?